מתכון

עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר

עוגת שכבות מלוחה מרשימה מאוד ובעלת טעמים עדינים: קרפים דקיקים וביניהם שכבות של קרם תרד וקרם בטטות לסירוגין

1,198 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

הכנות מקדימות ערב לפני ההגשה:

אפשר להכין מראש את הקרפים, להקפיא, ולהפשיר בעת הרכבת העוגה.

לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בעלי בלינצ'ס קפואים. פורשים אותם על גבי תבניות תנור וקולים בתנור חם כמה דקות, מצננים ומרכיבים.

מכינים את הקרמים מראש ומחממים קלות לפני ההרכבה כדי שהקרמים יהיו נוחים למריחה.

מכינים את רוטב הצ'דר מראש ומחממים לפני ההגשה.

מכינים את כל העוגה מראש ללא רוטב הצ'דר, וביום האירוח מוציאים מהמקרר עד שהיא בטמפרטורת החדר, מחממים בתנור, ויוצקים מעל את רוטב הצ'דר החם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילת הקרפים

לקרם התרד

לקרם הבטטות

לרוטב הצ'דר

אופן ההכנה

לקרפים

1

מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים סוכר ומלח, מערבבים היטב. מוסיפים פנימה את הביצים וכוס אחת מהחלב, טורפים היטב עד לתערובת חלקה.

2

מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ושאר החלב וטורפים לתערובת חלקה.

3

מחממים מחבת ומרססים בספריי שמן או מברישים (במברשת סיליקון) בחמאה מומסת. יוצקים כמות של ¼ כוס מבלילת הקרפים למחבת ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תתפשט על פני המחבת לעיגול מושלם. כשהקרפ מזהיב יפה הופכים עד להזהבה מהצד השני ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.

4

מניחים את הקרפים המוכנים כשביניהם ניירות אפייה כדי שלא יידבקו זה לזה. מצננים לטמפרטורת החדר עד ההרכבה. סך הכול צריכים לצאת בסוף התהליך 20-16 קרפים (תלוי בקוטר המחבת).

לקרם התרד

5

יוצקים מעט שמן למחבת בעלת שוליים גבוהים ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.

6

מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את התרד הקפוא ואת השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מסירים מהאש, טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט, ואם יש צורך מוסיפים חלב לקבלת הסמיכות הרצויה.

7

מחזירים לאש נמוכה להתאחדות הקרם, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.

לקרם הבטטות

8

שוטפים היטב את הבטטות ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. אופים 40-50 דקות בחום בינוני עד שהן רכות.

9

מרוקנים את בשר הבטטות מקליפתן ומעבירים למעבד מזון או בלנדר. מעבדים יחד עם מכל שמנת מתוקה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אם יש צורך מוסיפים עוד חלב כדי שהתערובת לא תהיה מוצקה מדי אלא קרמית. טועמים ומתקנים תיבול.

לרוטב הצ'דר

10

מחממים סיר קטן עם חמאה על אש נמוכה. כשהיא נמסה מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קמח, מלח, פלפל וחרדל וטורפים היטב לקבלת מחית חלקה. יוצקים פנימה חלב תוך כדי ערבוב. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי טריפה מתמדת.

11

מנמיכים את האש ומבשלים דקה-שתיים נוספות.

12

מוסיפים פנימה את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין (הכמות כאן גדולה מהדרוש למתכון: מה שנשאר יהיה רוטב מעולה לפסטה מקרוני אנד צ'יז).

להרכבת העוגה

13

על גבי צלחת הגשה שמתאימה גם לתנור מניחים קרפ ומעליו 3-2 כפות קרם תרד עד לשוליים בשכבה אחידה (אחרת העוגה לא תהיה ישרה). מניחים מעל קרפ נוסף בדיוק באותו מיקום, ועליו מורחים קרם בטטות. חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים והקרמים לסירוגין. מסיימים עם קרפ ללא קרם.

להגשה

14

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגה כ-10 דקות.

15

מוציאים מהתנור, יוצקים את רוטב הצ'דר החם מעל ומניחים לו לזלוג מטה על שולי העוגה מכל הכיוונים. מגישים מיד.