מתכון

עוגת שוקולד ומרמלדת תפוז

יש לה מרקם אוורירי ונימוח והיא מושלמת לאוהבי השילוב בין תפוז לשוקולד. מתכון של אלה שיין מהצמד אורנה ואלה

5,706 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

היא מאוד-מאוד יפה בדרכה הביתית והלא-מתחכמת. משתמשים בשוקולד מריר טוב ובמרמלדה איכותית כמו של יצרנים אורגניים קטנים שם נוכחות הקליפה יותר מורגשת וכמות הסוכר לא מוגזמת.

לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להרטבה וציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-145-140 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית.

מכינים את העוגה:

2

ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי או במיקרוגל בפולסים.

3

מקציפים חלמונים ו-3 כפות סוכר במיקסר כ-7 דקות עד שהתערובת מכפילה את נפחה ומלבינה. מוסיפים קמח תוך ערבול איטי עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את השוקולד בזרם איטי ותוך ערבול איטי עד שהוא נטמע בתערובת.

4

מקציפים בקערה נפרדת חלבונים עם מלח ואבקת קרם טרטר לקבלת קצף לבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב. מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית.

5

אופים 30 דקות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 25 דקות נוספות. העוגה מוכנה כשקיסם יבש המוכנס למרכזה יוצא לח ללא פירורים.

מרטיבים את העוגה ומקשטים:

6

הופכים את העוגה על צלחת רחבה ומצננים. כשהעוגה מתקררת חוצים אותה באמצע לרוחבה.

7

מכניסים בעדינות תחתית של תבנית קפיצית לחתך שבמרכז העוגה. מרימים את חלקה העליון של העוגה בעזרת תחתית התבנית ומניחים בצד.

8

מרטיבים את פני שני חלקי העוגה ב-4 כפות קוואנטרו (2 לכל צד) ומורחים מרמלדת תפוזים בעדינות על החלק התחתון של העוגה. הופכים בזהירות את החלק העליון מעל התחתון (ומחזירים את העוגה למצבה המקורי).

9

מפזרים אבקת קקאו על העוגה בעזרת מסננת דקה. לקבלת דוגמת שתי וערב חותכים רצועות של נייר אפייה ברוחב כ-1 ס”מ ומניחים על העוגה בדוגמת שתי וערב. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומסירים בעדינות את פסי הנייר.