תבנית בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבנית
לעיטור
אופן ההכנה
1
מכסים שזיפים במים פושרים ומשרים כ-15 דקות. מסננים, סוחטים את השזיפים וקוצצים לחתיכות עבות.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
משרים עוגיות לוטוס בחלב כ-5 דקות עד שהן נמסות לתוך החלב. מוסיפים את השזיפים הקצוצים ומערבבים בעזרת מזלג. מוסיפים קקאו, סוכר, ביצים, רום וקליפת לימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4
משמנים תבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את התערובת לתבנית.
5
אופים כ-40 דקות עד שהשוליים נראים אפויים והמרכז עדיין רוטט.
6
מצננים את העוגה ומפזרים עליה אבקת סוכר.