מתכון

עוגת שוקולד ושזיפים

עוגת שוקולד לחה, דחוסה ועסיסית שמכילה תועפות שזיפים מיובשים, עוגיות קרמל מתובלות בקינמון ורום שמלהיט את החך

12,273 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
עוגת שוקולד ושזיפים של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת שוקולד ושזיפים של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף

תבנית בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית

לעיטור

אופן ההכנה

1

מכסים שזיפים במים פושרים ומשרים כ-15 דקות. מסננים, סוחטים את השזיפים וקוצצים לחתיכות עבות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

משרים עוגיות לוטוס בחלב כ-5 דקות עד שהן נמסות לתוך החלב. מוסיפים את השזיפים הקצוצים ומערבבים בעזרת מזלג. מוסיפים קקאו, סוכר, ביצים, רום וקליפת לימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

משמנים תבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את התערובת לתבנית.

5

אופים כ-40 דקות עד שהשוליים נראים אפויים והמרכז עדיין רוטט.

6

מצננים את העוגה ומפזרים עליה אבקת סוכר.