מתכון

עוגת שוקולד עם קרם מוקה

את המתכון למדתי מאחד הטבחים היותר טובים בגרמניה, אך שיניתי אותו לפי טעמי האישי. בעיני היא פשוט העוגה המנצחת

6,006 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שוקולד עם קרם מוקה. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת שוקולד עם קרם מוקה. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

קלאסיקה שוקולדית – תחתית פאדג’ ועליה קרם מוקה עדין. גם הכמות הנדיבה של הקרם הטעים ממש מוסיפה.

אנג’ל (בת 58 מגרמניה, עקרת בית וסבתא): "את המתכון למדתי מאחד הטבחים היותר טובים בגרמניה, אך שיניתי אותו לפי טעמי האישי. בעיני היא פשוט העוגה המנצחת."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה:

לקרם:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית.

מכינים את העוגה:

2

ממיסים שוקולד, חמאה ו-100 גרם (1/2 כוס) סוכר על בן מארי או במיקרוגל ומצננים מעט. מוסיפים חלמונים, קמח, רום, קקאו, קליפות תפוז ולימון ואבקת אפייה ומערבבים היטב.

3

מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים כ-1/4 מכמות הקצף לבלילת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים בתנועות קיפול את יתרת הקצף ויוצקים לתבנית.

4

אופים כ-40-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים.

מכינים את הקרם ומצפים:

5

ממיסים שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים היטב.

6

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומבשלים 10-8 דקות עד שנוצר סירופ די סמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים קרם פרש וקפה ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

7

מצפים את העוגה בקרם. מקררים כמה שעות במקרר לפני ההגשה.

גיוון: אם אין קרם פרש אפשר להשתמש בשמנת של פעם.