מתכון

עוגת שיש עם סווירל מיסו

העוגה הזאת כל כך נימוחה ורכה שזה משהו, והמיסו מוסיף לה עומק טעים נפלא

4,792 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
עוגת שיש עם סווירל מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל
עוגת שיש עם סווירל מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל

המתכון הזה מבוסס על עוגת השיש המעולה של סבתא שלי, שהחלפתי בה שמן בשמן זית. לחלקה הלבן של הבלילה הוספתי מיסו בהיר, כך שהיא קצת יותר כהה מעוגת שיש רגילה. אבל השיוש מרהיב, והיא כל כך נימוחה ורכה שזה משהו. תודה סבתא, מקווה שלא תכעסי עליי ששיניתי.
הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים תבניות בחמאה ובוזקים מעט קמח.

מכינים את הבלילה

2

מקציפים במיקסר עם וו בלון ביצים, מלח וסוכר 5־6 דקות לתערובת תפוחה וסמיכה. מוסיפים תמצית וניל וממשיכים להקציף כמה שניות.

3

מערבבים בקערה נפרדת חלב ושמן זית.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין את תערובת החלב וקמח וממשיכים לערבל לבלילה אחידה וחלקה.

5

מחלקים את הבלילה לשתי קערות. מוסיפים לקערה אחת מיסו וטורפים עד שהוא נטמע. מוסיפים לקערה השנייה קקאו וטורפים עד שהוא נטמע.

6

יוצקים חצי מהבלילה הבהירה לתבנית ומעליה יוצקים חצי מבלילת הקקאו (או יוצקים באותו אופן את כל שתי הבלילות לתבנית קוגלהוף). ממלאים באותה צורה את התבנית השנייה. מערבבים את שתי הבלילות בעזרת קיסם ליצירת מראה משויש.

7

אופים את העוגות (או העוגה) 30־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור, מקררים לטמפרטורת החדר ומחלצים מהתבניות.

מכינים את הציפוי

8

ממיסים בקערה על בן מארי חמאה, שוקולד ומיסו וטורפים לאיחוד. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים לקבלת ציפוי חלק.

9

יוצקים את הקרם על העוגות ומניחים לו לנזול לצדדים.