תבנית טבעת גבוהה (סיר פלא) בקוטר 22 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית (השיש)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית טבעתית או קוגלהוף.
2
מערבבים שמן, יוגורט ושמנת מתוקה בקערה.
3
מקציפים ביצים עם סוכר כ-8 דקות במהירות גבוהה לקצף בהיר מאוד. מאטים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין קמח ותערובת שמן-יוגורט-שמנת. מערבלים לקבלת תערובת אחידה.
4
שומרים כוס מהבלילה בצד ויוצקים את השאר לתבנית.
5
מערבבים את הבלילה ששמרנו עם פיסטוקים קצוצים ומשחת פיסטוק, יוצקים על הבלילה הלבנה ויוצרים תנועות מערבולת בעזרת סכין. מפזרים מעל דובדבנים ופירורי מקופלת.
6
אופים 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר עד 4 ימים.