מתכון

עוגת שיש פיסטוק ודובדבנים

עוגה בחושה קלה להכנה ומרשימה במיוחד — הפיסטוקים והדובדבנים המשומרים מצטרפים על תקן אבני חן של ממש

15,410 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת שיש פיסטוק ודובדבנים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת שיש פיסטוק ודובדבנים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

תבנית טבעת גבוהה (סיר פלא) בקוטר 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית (השיש)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית טבעתית או קוגלהוף.

2

מערבבים שמן, יוגורט ושמנת מתוקה בקערה.

3

מקציפים ביצים עם סוכר כ-8 דקות במהירות גבוהה לקצף בהיר מאוד. מאטים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין קמח ותערובת שמן-יוגורט-שמנת. מערבלים לקבלת תערובת אחידה.

4

שומרים כוס מהבלילה בצד ויוצקים את השאר לתבנית.

5

מערבבים את הבלילה ששמרנו עם פיסטוקים קצוצים ומשחת פיסטוק, יוצקים על הבלילה הלבנה ויוצרים תנועות מערבולת בעזרת סכין. מפזרים מעל דובדבנים ופירורי מקופלת.

6

אופים 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר עד 4 ימים.