מתכון

פרפרי שמרים במילוי שוקולד מריר ופירות יער

עוגה מיוחדת בצורת פרפרים, שכיף לתלוש פיסות ממנה ישר מהתבנית

4,184 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פרפרי שמרים במילוי שוקולד מריר ופירות יער של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
פרפרי שמרים במילוי שוקולד מריר ופירות יער של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

מבשלים פירות יער עד שמתקבלת מעין ריבה בצבע אדום בוהק. טוחנים ומוסיפים פירות שלמים וקוביות שוקולד, שנמסות לתוך התערובת. התוצאה היא מלית סמיכה, מלאה בגודיז, שאי אפשר להפסיק לנשנש. הקפידו להשתמש בשוקולד מריר משובח ( 70% ומעלה).

איך מכינים סירופ סוכר
בתום האפייה מורחים את כל המאפים (למעט פרסבורגר) בסירופ סוכר, שמעניק ברק, שומר על המאפה מפני ייבוש, וגם כמובן מוסיף מתיקות. הסירופ מחזיק מעמד במקרר המון זמן.
מביאים לרתיחה 100 גרם( 1/2 כוס) סוכר ו- 100 מ"ל ( 1/3 כוס + כף) מים בקלחת קטנה על להבה בינונית.
מבשלים 3 דקות, מסירים מהכיריים ומצננים לפני המריחה על העוגה. מורחים על העוגה החמה מייד בצאתה מהתנור.

גיוון: למראה חגיגי מחליפים את סירופ הסוכר בדבש מהול במעט מים ומפזרים שקדים פרוסים קלויים.

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פאן או-לה

למלית

להברשה וזיגוג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

לשים את כל החומרים פרט לחמאה במיקסר עם וו לישה במהירות איטית כ- 6 דקות עד לקבלת בצק דביק.

2

מוסיפים חמאה בשלושה סבבים, עד שהיא נטמעת בבצק. מעלים את מהירות המיקסר לבינונית ומערבלים 5 דקות לקבלת בצק הומוגני ורך.

3

משטחים את הבצק על מגש לעובי 4-3 ס"מ ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקרר במשך הלילה. לחילופין, מתפיחים שעה וחצי בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח, משטחים על מגש ומקפיאים 30 דקות.

מכינים את המלית

4

שמים בסיר 340 גרם פירות יער, 1/4 כוס סוכר ופקטין ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מכבים את האש ומועכים למחית בעזרת מזלג.

5

מוסיפים לסיר את יתר פירות היער והסוכר, שוקולד וגלוקוזה ומביאים שוב לרתיחה תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.

6

יוצקים את המלית לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד צמוד למלית ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

מרכיבים את העוגות, מתפיחים ואופים

7

חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל מחצית למלבן בגודל 20×50 ס"מ. חותכים מכל מלבן רצועה אחת בגודל 10×20 ס"מ ושומרים בצד. מורחים את המלית על המלבנים הגדולים, חותכים כל מלבן כזה ל- 4 רצועות בגודל 10×20 ס"מ ומניחים אותן זו על גבי זו (כך שנוצרים 2 "מגדלים" בני 4 קומות כל אחד). מניחים מעל כל מגדל את רצועות הבצק ששמרנו ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות.

8

חותכים את "המגדלים" לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ. לוחצים במרכז כל פרוסה ומסובבים את שני הקצוות לצדדים מנוגדים ליצירת צורת פרפר. משכיבים את פרפרי השמרים בתבנית אפייה משומנת קלות זה לצד זה בלי מרווחים אך גם בלי לדחוס.

9

מכסים את העוגות במגבת ומתפיחים 40 דקות עד שעתיים (תלוי במזג האוויר) עד שהעוגות מגדילות את נפחן.

10

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

11

מברישים בביצה את הקצוות הבולטים של הפרפרים.

12

אופים כ- 30 דקות עד להזהבה או עד שהעוגה מוכנה גם בחלקה הפנימי.

13

מורחים בנדיבות בסירופ סוכר.