החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחים המקורמלים
לתערובת הבחושה
לקראמבל קינמון
לעיטור
אופן ההכנה
לתפוחים מקורמלים
1
קולפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות, ומקפיצים אותם במחבת עם כפית חמאה וכף סוכר עד לקירמול קל.
לתערובת הבחושה
2
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר יחד לתערובת קרמית. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לערבב.
3
מנפים לקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח) ומוסיפים למיקסר תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה.
4
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים במהירות בינונית.
5
חותכים את התמרים לרצועות, ומוסיפים פנימה. מוסיפים את קוביות התפוחים המקורמלים ומערבבים למסה חלקה ואחידה.
6
מחממים תנור ל-165 מעלות.
לקראמבל
7
מערבבים בקערה ידנית בעזרת כף עץ את החמאה עם הסוכר, הקינמון, אבקת השקדים והקמח עד שנוצר מרקם פירורי. מפזרים פירורים בחלק העליון של העוגה. מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש לחלוטין.
8
בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים בטמפרטורת החדר.