מתכון

עוגת תפוזים ביתית עם סירופ מבושם

הסוד של העוגה הזאת הוא בסירופ התפוזים

31,629 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת תפוזים ביתית עם סירופ מבושם. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת תפוזים ביתית עם סירופ מבושם. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הסוד של העוגה הזאת הוא בסירופ התפוזים: מחוררים את העוגה הלוהטת בעזרת שיפוד עץ, משקים בסירופ ומניחים לו לחדור הישר למרכז.

גיוונים :
• לאחר שמאחדים את החלבונים והחלמונים מוסיפים לבלילה ¾ כוס שוקולד צ’יפס או אגוזים קלויים קצוצים.
• במקום סירופ תפוזים מצפים את העוגה בסירופ שוקולד: מערבבים 100 מ”ל שמנת מתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל.

תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

לסירופ:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה.

מכינים את העוגה:

2

מקציפים חלבונים עם כוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב ונוקשה. מעבירים את הקצף לקערה לאחרת.

3

באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס הסוכר הנותרת וסוכר וניל לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קליפת תפוז ומערבלים קלות.

4

מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערית. מוסיפים לתערובת החלמונים מיץ תפוזים, ליקר קוואנטרו וקמח לסירוגין תוך כדי בחישה. נזהרים מערבוב יתר.

5

מקפלים פנימה את קצף החלבונים ויוצקים לתבנית.

6

אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כמה דקות.

בינתיים מכינים סירופ:

7

מבשלים את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומצננים כמה דקות.

מרטיבים את העוגה:

8

הופכים את העוגה החמימה על צלחת, מחוררים בשיפוד עץ בכמה מקומות ומשקים אותה בסירופ החמים.