מתכון

עוגת תפוזים וקוקוס

עוגה ביתית חורפית שכיף להתכרבל איתה על הספה. התפוזים נותנים לעוגה חמיצות עדינה והקוקוס מאזן ומעשיר את המרקם

130,288 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת תפוזים וקוקוס. צילום: shutterstock
עוגת תפוזים וקוקוס. צילום: shutterstock

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.

2

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 7 דקות לקבלת קצף יציב.

3

טורפים חלמונים בקערה נוספת עם 1/2 כוס סוכר, שמן, מיץ וקליפת תפוזים לקבלת תערובת אחידה ותפוחה מעט.

4

מערבבים קוקוס, קמח ושקדים בקערה שלישית. מאחדים את תכולתה עם תערובת החלמונים ומקפלים פנימה את קצף החלבונים. יוצקים לתבנית.

5

אופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6

העוגה תישמר כמה ימים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה או עטופה בניילון.