מתכון

עוגת תפוזים ותבלינים הפוכה

עוגה קלה וכיפית שמפיצה ניחוחות של חורף בבית

9,713 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עוגת תפוזים ותבלינים הפוכה. צילום: shutterstock
עוגת תפוזים ותבלינים הפוכה. צילום: shutterstock

תבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לבלילה

אופן ההכנה

הציפוי

1

משמנים היטב בחמאה תבנית אינגליש קייק. במחבת כבדה מחממים את חמאה והסוכר החום על להבה בינונית-גבוהה. לא מערבבים אך מטלטלים את המחבת מדי פעם, עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתחיל לשנות צבע. מסירים מהאש ומוזגים לתבנית. מניחים לקירור.

2

קולפים את התפוזים בסכין חד עד בשר הפרי, וחותכים לפרוסות של כ-1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות בצפיפות בתחתית התבנית.

הבלילה

3

מערבלים יחד בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ואת קליפת התפוז המגוררת.

4

מנפים יחד את כל החומרים היבשים. מוסיפים לבלילה מחצית מהחומרים היבשים, מחצית מהחלב, ושוב לסירוגין את החומרים היבשים שנותרו ואת החלב שנותר.

5

יוצקים את הבלילה על התפוזים ומיישרים בעזרת כף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 40 דקות. מקררים כ-10 דקות והופכים על גבי צלחת הגשה.