תבנית אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
לבלילה
אופן ההכנה
הציפוי
1
משמנים היטב בחמאה תבנית אינגליש קייק. במחבת כבדה מחממים את חמאה והסוכר החום על להבה בינונית-גבוהה. לא מערבבים אך מטלטלים את המחבת מדי פעם, עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתחיל לשנות צבע. מסירים מהאש ומוזגים לתבנית. מניחים לקירור.
2
קולפים את התפוזים בסכין חד עד בשר הפרי, וחותכים לפרוסות של כ-1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות בצפיפות בתחתית התבנית.
הבלילה
3
מערבלים יחד בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ואת קליפת התפוז המגוררת.
4
מנפים יחד את כל החומרים היבשים. מוסיפים לבלילה מחצית מהחומרים היבשים, מחצית מהחלב, ושוב לסירוגין את החומרים היבשים שנותרו ואת החלב שנותר.
5
יוצקים את הבלילה על התפוזים ומיישרים בעזרת כף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 40 דקות. מקררים כ-10 דקות והופכים על גבי צלחת הגשה.