יש משהו יותר מפתה מריח של עוגה בתנור? כן. יש: ריח של עוגת תפוחים בתנור, רצוי עם קינמון. והטעם, אוי הטעם — איכשהו הרעננות התפוחית אפילו מתעצמת במהלך האפייה. ראש השנה, חג התפוח בדבש, הוא שעתן היפה של עוגות התפוחים — גם בשל המסורת, אבל בעיקר בזכות שפע של תפוחים טריים וטעימים, המציפים את השווקים בעונה הזו. איריס גלברט עדכנה את אוסף עוגות התפוחים האהובות עליה והזמינה למסיבה חברים שמחמיאים לטעמם — ממרציפן ועד שוקולד לבן.
הנה עוגה שתחליף לכם את עוגת הדבש בחג הקרוב: להעצמת הרושם ציפיתי אותה ברויאל אייסינג, אבל העוגה נהדרת גם ללא הציפוי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרויאל אייסינג (לא חובה):
אופן ההכנה
מכינים את העוגה
1
שמים בקערה תמרים קצוצים, מוסיפים מים וברנדי ומשהים כשעה.
2
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את סיר הפלא (רצוי גם לשים נייר אפייה בתחתית ועל הדפנות).
3
מערבבים בקערה סוכר, קמח, סודה לשתייה וקינמון. מוסיפים את התמרים עם נוזלי ההשריה ואת שאר חומרי העוגה ומערבבים בכף עץ — תתקבל תערובת סמיכה ודביקה.
4
מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים בעזרת מרית.
5
אופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים 5 דקות והופכים לצלחת הגשה. מצננים לחלוטין.
לפני ההגשה מכינים רויאל אייסינג
6
שמים בקערה חלבון ומיץ לימון ומוסיפים אבקת סוכר בהדרגה ותוך כדי טריפה עד שמגיעים למרקם סמיך (כמעט כמו של דבש). מצפים את העוגה.
7
העוגה נשמרת במקרר 4-3 ימים (גם אחרי הציפוי). לפני ההגשה מביאים לטמפ' החדר.