החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות השורש
אופן ההכנה
1
לחמם תנור ל- 250 מעלות.
2
מכניסים לקערה שמן, רסק עגבניות, שום קצוץ, מיץ לימון, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי, מלח, סומאק, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, בהרט, כוכבי אניס, קינמון וצ׳ילי גרוס, ומערבבים היטב.
3
מכניסים את העוף לקערה ומעסים אותו היטב בתערובת. ומוסיפים גם את הגזר, הבצל ותפוחי האדמה ומערבבים שוב היטב.
4
מוציאים את העוף (ללא הירקות), מניחים בתבנית אפייה וצולים אותו בתנור ל-15 דקות.
5
מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, וממשיכים לצלות את העוף כשעה נוספת.
6
בתבנית נפרדת מניחים את ירקות השורש, מוסיפים מעט מים, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור כחצי שעה לפני תום צליית העוף.
7
בעשר הדקות האחרונות של הצלייה מוציאים את העוף מהתנור, מברישים את העוף בפפריקה ובמעט שמן, ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות.