רצוי להשרות את העוף שעתיים שלוש במקרר ואפשר גם ללילה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.
2
מכניסים לקערה עמוקה את העוף ויוצקים מעליו את המרינדה. משרים לפחות 2-3 שעות (אפשר גם לילה במקרר).
3
מעסים היטב את העוף במרינדה ומניחים אותו בתבנית אפייה. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות, וצולים את העוף רבע שעה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת.
להגשה
4
קולים מעט את השומשום במחבת ומצפים את העוף בשומשום הקלוי, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.