מתכון

עוף במרינדה של פפריקות, שום ורוזמרין

העוף הזה נעטף למשך 24 שעות במרינדה של פפריקות, שמעניקה לו מתיקות, חריפות וטעם מעט מעושן

6,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עוף במרינדה של פפריקות, שום ורוזמרין של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
עוף במרינדה של פפריקות, שום ורוזמרין של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

אחר כך הוא מבלה 3 שעות במעשנת, שממנה הוא מגיח עסיסי מאוד. אם אין מעשנת, אפשר גם לצלות על הגריל עם מכסה ולקבל תוצאה טיפה אחרת. שימו לב: לפני הצלייה כדאי לנקות מעט (בעזרת הידיים) את עודפי המרינדה מהעוף כדי שלא תיחרך.

הצעת הגשה: מגישים את נתחי העוף בתוך עלה חסה עם מעט מיונז מעל.

שימו לב – מכינים מרינדה יום מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים שמן, 3 סוגי פפריקה, שום ורוזמרין בקערה גדולה. מניחים את העוף בקערה ומושחים אותו במרינדה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.

2

כשעתיים לפני הצלייה או העישון מוציאים את העוף מהמקרר.

3

מוציאים את העוף מהמרינדה (מסירים מעט את עודפי המרינדה) ומתבלים במלח ופלפל.

4

מעבירים את העוף למעשנת ל- 3 שעות או שמניחים על גריל לוהט וצולים עם מכסה כ- 20 דקות מכל צד עד שהעוף רך ושחום.