אחר כך הוא מבלה 3 שעות במעשנת, שממנה הוא מגיח עסיסי מאוד. אם אין מעשנת, אפשר גם לצלות על הגריל עם מכסה ולקבל תוצאה טיפה אחרת. שימו לב: לפני הצלייה כדאי לנקות מעט (בעזרת הידיים) את עודפי המרינדה מהעוף כדי שלא תיחרך.
הצעת הגשה: מגישים את נתחי העוף בתוך עלה חסה עם מעט מיונז מעל.
שימו לב – מכינים מרינדה יום מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים שמן, 3 סוגי פפריקה, שום ורוזמרין בקערה גדולה. מניחים את העוף בקערה ומושחים אותו במרינדה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.
2
כשעתיים לפני הצלייה או העישון מוציאים את העוף מהמקרר.
3
מוציאים את העוף מהמרינדה (מסירים מעט את עודפי המרינדה) ומתבלים במלח ופלפל.
4
מעבירים את העוף למעשנת ל- 3 שעות או שמניחים על גריל לוהט וצולים עם מכסה כ- 20 דקות מכל צד עד שהעוף רך ושחום.