מתכון

עוף בפסטו לימונים כבושים עם תפוחי אדמה מעוכים

מנה בטעם בלתי נשכח שמפיק השילוב בין הבזיליקום, הלימונים הכבושים והעוף

9,691 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוף בפסטו לימונים כבושים עם תפוחי אדמה מעוכים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוף בפסטו לימונים כבושים עם תפוחי אדמה מעוכים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

מדי חג העוף מנהל מירוץ צמוד מול הבקר והכבש על תהילת מרכז השולחן. בקר הוא פתרון קל, והכבש נהנה מיחסי ציבור מעולים, אבל לעוף יש יתרון אחד – עור. בעוד העור של הכבש בלתי שמיש ומזה של הפרה אפשר להכין נעליים ומעיל, העור של התרנגולת משחים בתנור, מזדגג בסילאן, יין או בלסמי, וריחו מהווה את כרטיס הביקור של התרנגולת בכל דוכן של עוף בגריל.
השילוב בין בזיליקום, לימונים כבושים ועוף מפיק מנה בטעם בלתי נשכח. בתור בונוס יש גם תפוחי אדמה פריכים מבחוץ ורכים בפנים בטכניקת קראטה מיוחדת: מועכים אותם קלות לפני התיבול, כדי שהוא יחדור פנימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו:

אופן ההכנה

מכינים ממרח פסטו

1

: טוחנים עלי בזיליקום עם שום, אגוזים, לימונים ומיץ לימון במעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה שמן זית, עד לקבלת ממרח חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר.

מכינים את תפוחי האדמה

2

: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח רותחים 20-15 דקות, עד שהם רכים למחצה. מסננים. מועכים מעט בעזרת כרית כף היד (כדי שהתיבול יחדור פנימה) ומעבירים לתבנית. מוסיפים 1/3 כוס ממחית הפסטו ומערבבים. ממליחים ומפלפלים.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

צולים

4

: מורחים את העופות בפסטו הנותר, קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים על תפוחי האדמה.

5

צולים 40 דקות, הופכים וצולים כ-40 דקות נוספות, עד שהעוף זהוב ועשוי. מוציאים את העוף ועוטפים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על החום.

6

מעלים את חום התנור ל-225 מעלות. מחזירים לתנור את תפוחי האדמה בלבד, וצולים כרבע שעה נוספת עד להזהבה.

גיוון: פסטו כוסברה – מחליפים את הבזיליקום בעלים מ-2 צרורות כוסברה.