מתכון

עוף ברוטב סצ'ואן

עוף חריף מתוק מטוגן וצלוי. הטיגון נותן לו את הפריכות המשגעת והצלייה את העסיסיות

30,687 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוף ברוטב סצ׳ואן של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף ברוטב סצ׳ואן של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים בסיר רוטב סויה, רוטב צ׳ילי, רוטב טריאקי, שום, ג׳ינג׳ר ופלפל סצ׳ואן. מוסיפים כוס מים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.

3

ממשיכים לבשל לצמצום הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות ומניחים בצד.

4

מערבבים בקערית את הקורנפלור והקמח. בקערית נוספת טורפים את הביצים. מצפים את העוף מכל הצדדים בתערובת הקורנפלור והקמח, ואז טובלים בביצים הטרופות.

5

מטגנים את העוף במחבת מכל הצדדים, עד לקבלת מעטפת חיצונית זהובה.

6

מכניסים את העוף לתבנית וצולים בתנור החם במשך שעה. לאחר כשעה מוציאים את העוף, מורחים אותו ברוטב מכל הצדדים ומכניסים אותו שוב לתנור ל-15 דקות נוספות.

להגשה

7

מוציאים את העוף ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים מעל בוטנים קצוצים, בצל ירוק וכוסברה.