מתכון

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

משיחת הרוטב מתחת לעור העוף, ולא רק עליו, מתבלת ומוסיפה עסיסיות גם לבשר עצמו, שנוטה להישאר הרבה פעמים חסר טעם

83,360 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערית עשבי תיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב אחיד. מושחים את הרוטב בעדינות בין עור העוף לבשרו. מושחים את העוף גם מבחוץ בשארית הרוטב.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות. שמים תפוחי אדמה בסיר חרס או בתבנית, מניחים מעל את העוף השלם ופרוסות לימון, סוגרים או מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי. פותחים את הסיר או מסירים את הרדיד וממשיכים לאפות עד שהעוף משחים.