מתכון

עוף חמוץ-מתוק בדבש ושומשום

מתכון פשוט להכנה של אחת הנציגות המובהקות ביותר של המטבח ה"סיני-ישראלי"

42,804 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוף חמוץ-מתוק בדבש ושומשום של רות אוליבר. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע
עוף חמוץ-מתוק בדבש ושומשום של רות אוליבר. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה

1

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה ומשרים בה את נתחי העוף 30 דקות לפחות ועד יומיים.

מטגנים את העוף

2

מחממים בסיר או במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף, רבע כמות בכל פעם, 3-2 דקות עד שמזהיבים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מכינים את הרוטב ומגישים

3

מחממים שמן בווק. מוסיפים ג’ינג’ר, שום ואת שאר החומרים למעט קורנפלור ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות.

4

בינתיים מערבבים קורנפלור עם מים. מוסיפים את הקורנפלור המדולל לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עוד דקה. מפזרים שומשום, מערבבים ומגישים עם אורז או נודלס.