להבדיל מהגרסה המערבית, בסגנון היפני העוף מושרה במרינדת סויה מתובלת לפני הטיגון. אחרי ההשריה העוף עובר טיגון כפול כשהוא מצופה בעמילן, וכך נוצר מעטה פריך ופנים רך. בגרסה זו השניצל מוגש עם רוטב יפני חמוץ-מתוק שמתאים מאוד לקיץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לרוטב אמזו
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים מרינדה ומשרים את העוף
1
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה רחבה, מוסיפים את העוף ומעסים את המרינדה לתוכו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־1/2 שעה לפחות.
מכינים את הרוטב
2
מרתיחים את כל מרכיבי הרוטב למעט הקורנפלור בסיר קטן. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים דקה־שתיים לקבלת רוטב סמיך ומבריק. מסירים מהאש ומוסיפים את הפלפלים.
3
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף 3־4 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים בצד ל־5 דקות.
4
מחממים שוב את השמן (ל־180 מעלות אם יש לכם מדחום) ומטגנים את העוף עוד 2 דקות. מחממים את הרוטב ומגישים לצד העוף. אפשר גם להגיש לצד מיונז ורבעי לימון.