מתכון

עוף מטוגן

השף אסולין עידן את טעמו המטוגן של העוף על ידי הוספת רוויון, חזרת ומגוון תבלינים

29,026 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עוף מטוגן. צילום: shutterstock
עוף מטוגן. צילום: shutterstock

עוף מטוגן (Fried Chicken) הוא אחת המנות המזוהות ביותר עם דרום ארצות הברית. לפני שהפך למנה אמריקאית מובהקת, תועדו כמה גרסאות לעוף מטוגן ברחבי ארצות שונות באפריקה, והמתכון התגלגל לאמריקה והפך פופולרי בקרב קהילת האפרו-אמריקאים בארצות הברית כשהגיעו ליבשת החדשה.

זמן השריה: 12 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את הרוויון ורוטב החזרת, מניחים את חלקי העוף בתערובת כך שיהיו מצופים מכל הצדדים ומעבירים למקרר למשך 12 שעות

2

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח התופח והתבלינים.

3

מוציאים את חלקי העוף מהמשרה ומצפים אותם היטב בקמח המתובל.

4

מטגנים את חלקי העוף בטיגון עמוק במשך 15¬-20 דקות, והופכים אותם מדי 5 דקות.