מתכון

עוף ממולא בבשר, אורז ושקדים ברוטב זעתר

העוף מקל קצת על הכבדות של התבשיל הארוך והוא נותר עסיסי בזכות המלית העשירה, הירקות ונוזלי הבישול.

14,132 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
עוף ממולא בבשר, אורז ושקדים ברוטב זעתר של רעות עזר. צילום: דור קדמי
עוף ממולא בבשר, אורז ושקדים ברוטב זעתר של רעות עזר. צילום: דור קדמי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הבצלים כרבע שעה עד להשחמה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומטגנים עוד 2 דקות. מצננים.

3

ממלאים את העוף במלית וקושרים אותו היטב בעזרת חוט קשירה. מפזרים על העוף מלח ופלפל. מניחים את העוף בתבנית רחבה ועמוקה ומניחים סביבו את השומר והכרשות.

4

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים על העוף והירקות. יוצקים ציר עוף או מים ואוטמים את התבנית בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.

5

מעבירים את התבנית ללילה בתנור (10 שעות לפחות).