מתכון

עוף ממולא בלחם תירס, חמוציות וחמאת מרווה ובייקון

עוף ממולא בהשראת ההודו הממולא של חג ההודיה. במלית משלבים חמוציות, לחם תירס ובייקון שטוגן בחמאת מרווה

4,195 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוף ממולא בלחם תירס, חמוציות וחמאת מרווה ובייקון. צילום: דניאל לילה
עוף ממולא בלחם תירס, חמוציות וחמאת מרווה ובייקון. צילום: דניאל לילה

מחווה להודו הממולא של חג ההודיה. גם המלית (שׁהיא מעדן בפני עצמה) שואבת את השראתה מכוכבי שולחן החג ומשלבת חמוציות, לחם תירס, בייקון, מרווה ושמנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

למלית:

לחם תירס מהיר

אופן ההכנה

משרים את העוף במרינדה:

1

‏ מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את העוף, שום ובצלי שאלוט למשך שעתיים ועד לילה (במקרר).

מכינים את המלית, ממלאים וצולים את העוף:

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את העוף מהמקרר כ-20 דקות לפני הצלייה.

3

ממיסים חמאה במחבת גדולה ומטגנים בצל ומרווה על להבה בינונית כ-5 דקות עד שהבצלים הופכים שקופים. מוסיפים בייקון ומטגנים 3-2 דקות עד שהוא משחים.

4

שמים קוביות לחם תירס בקערה ויוצקים עליהן את החמאה החמה.

5

מערבבים ביצה, שמנת וציר או מים בקערה נפרדת ויוצקים על קוביות לחם התירס בהדרגה ותוך כדי ערבוב — מפסיקים להוסיף נוזל כאשר הלחם רווי כולו ומתחיל להתפרק. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם חמוציות.

6

ממלאים את העוף בתערובת וקושרים את הרגליים. צולים שעה וחצי.העוף יישמר עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.

מכינים לחם תירס:

7

מחממים תנור ל-190 מעלות ומברישים תבנית אינגליש קייק במעט שמן זית. בזמן שהתנור מתחמם מערבבים ביצה עם רוויון ו-3 כפות שמן זית.

8

בקערה נפרדת מערבבים כוסות קמח תירס עבה, קמח לבן, סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת הרוויון לתערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות או עד שהחלק העליון משחים וקיסם שננעץ בלחם יוצא יבש וללא פירורים. שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

גיוון: ניתן להחליף את ציר העוף במלית בציר ירקות או מים.
טיפ:
 אם נותרה מלית שלא נכנסה לעוף, מוסיפים אותה לתבנית עם העוף 10 דקות לפני תום הצלייה ומגישים בצד כתוספת.