עד לילה השריה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה בכלי גדול ורחב. מניחים את העוף בכלי, כך שכולו שקוע במרינדה, מכסים ומעבירים למקרר למינימום 6 שעות ועד לילה.
2
מלהיטים ומשמנים את הגריל.
3
מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על משטח העבודה כשהעור כלפי מעלה. מרימים בעדינות את העור (נזהרים שלא ייפרד מהעוף לגמרי) ומכניסים תחתיו את עשבי התיבול והשום מהמרינדה בכמה שיותר מקומות. שומרים את המרינדה.
4
זורים על העוף מלח גס משני הצדדים, מניחים על הגריל כשהעור כלפי מטה וצולים 5 דקות. מדי פעם מברישים במרינדה. הופכים את העוף בזהירות וחוזרים על הפעולה.
5
מניחים על העוף משקולת כבדה (אבן שמוט או פלטת ברזל), נפטרים מחלק מהגחלים (או מעבירים לחום בינוני בגריל גז) וצולים כ- 40 דקות עד שהעוף מוכן.
6
מגישים עם לימונים חצויים.