מתכון

עוף פרפר בלימון, אורגנו ותימין

הלימון עושה לעוף מה שעושים לו יין או כל חומר גלם חומצי - מוסיף טעם ומרכך את הבשר

48,247 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוף בלימון, אורגנו ותימין. צילום: shutterstock
עוף בלימון, אורגנו ותימין. צילום: shutterstock

כאן יש שילוב בין לימון טרי ללימון כבוש וגם מיץ תפוזים, שמוסיף מעט מתיקות. אם יש זמן כדאי לתת לעוף לשבת קצת במרינדה.

טיפ: מומלץ להגיש עם פסטה שמבשלים כרגיל ומוסיפים לתבנית עם מיצי העוף לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את עמוד השדרה של העוף בעזרת מספריים ייעודיים ומשטחים אותו (אפשר לבקש מהקצב).

2

מערבבים מיץ לימון, שום קצוץ, לימון כבוש, סוכר חום, שמן, מיץ תפוזים, מלח ופלפל בקערה. מורחים את העוף משני הצדדים ומניחים אותו בתבנית כשצד העור כלפי מעלה. מסדרים סביבו פרוסות לימון, אורגנו ותימין, מכסים בניילון נצמד ומשהים במרינדה למשך שעתיים-שלוש.

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4

צולים את העוף כשעה. במהלך הצלייה מברישים את העוף פעמיים-שלוש בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית. העוף מוכן כשהעור חרוך, פריך וזהוב.

5

מוציאים את העוף, מניחים ל- 10 דקות לפני שחותכים ומגישים.