מתכון

עוף צלוי במשרה אסיאתי

העוף מגיח מהתנור כשעורו פריך, שחום ומצופה בזיגוג מתוק-מלוח ומעט חריף

18,793 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוף צלוי במשרה אסיאתי של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוף צלוי במשרה אסיאתי של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מכניסים לימון שלם לחלל הבטן של העוף – הוא גם מבשם את העוף וגם עוזר לשמור על גזרתו. אחר כך עוטפים הכל בתערובת עשירה של מירין, סויה, רוטב צ'ילי מתוק ועוד גודיז. מתקבל עוף רך ושזוף במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת התיבול

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול. מעסים את חלל הבטן של העוף עם מעט מהתערובת. מכניסים לימון שלם פנימה וקושרים את רגלי העוף. מרפדים את תחתית התבנית בגבעולי בצל ירוק, מעסים את העוף בתערובת ומניחים אותו על הבצל. את שאריות הרוטב יוצקים מעל.

3

צולים את העוף בתנור כשעה. במהלך הצלייה מברישים את העוף פעמיים-שלוש בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית.

4

מוציאים את העוף ומניחים ל-10 דקות לפני שחותכים. מפזרים בוטנים ומגישים. טעים עם אטריות אורז או אורז לבן.