מתכון

עוף צלוי בעשבי תיבול

עוף פריך מבחוץ ורק מבפנים עם טריק פשוט שהופך אותו לכזה

12,501 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
עוף "לולו" וממרח ירוק של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
עוף "לולו" וממרח ירוק של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

שבועות הוא חג שמזכיר לנו להתייחס בכבוד לחומרי הגלם שלנו. כשמדובר בעוף, זה אומר לתת לו תנאי מחיה נאותים ותזונה איכותית – שזה מה שעושים בחוות הגידול של "לולו". אבל יש עוד סיבה שבגללה המנה הזאת מסמלת עבורי ביכורים: זאת המנה שהכנתי בפעם הראשונה שבה התבקשתי להכין אוכל צוות. הייתי בן 14 וזכרתי במעורפל מתכון של ג'יימי אוליבר, שבו הוא מניח עשבי תיבול קצוצים מתחת לעור וצולה את העוף. את הצבע המיוחד של העוף וההתלהבות של הצוות אני לא אשכח.
שימו לב: העוף זקוק ל+ 12־14 שעות השרייה. אפשר להגיש עם הפיתות הביתיות של עידו פיינר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריין

לעוף

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

בסיר עם מים רותחים ממיסים מלח וסוכר ומצננים לחלוטין. מטביעים עוף לכיסוי מלא בנוזל ומשרים 12־14 שעות במקרר.

2

מחממים תנור ל־150 מעלות.

3

כותשים בעלי ומכתש שום, עשבי תיבול ו־2 כפות שמן זית למשחה חלקה.

4

מסננים את העוף מהנוזל ובעזרת הידיים יוצרים כיס בין העור לבשר מבלי לקרוע את העור. מורחים בתוך הכיס את משחת עשבי התיבול ומשתדלים להגיע לכל חלקי העוף. את שאריות המשחה מורחים בתוך העוף. מברישים את העוף ביתר שמן הזית.

5

מעבירים את העוף לתבנית עם כיסוי ואופים שעתיים. מסירים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וממשיכים לצלות 10־15 דקות להשחמה.

6

אם רוצים, מגישים עם פיתות.

גיוון

  • אפשר להכין את המנה על הגריל: מניחים את הנתח במקום גבוה מעל הגחלים וצולים 4־5 שעות, עד שהחום הפנימי מגיע ל־56 מעלות. מקרבים לגחלים ומשחימים מכל הצדדים.