מתכון

עוף בקראסט מלח

עוף שלם בתנור המוגש לצד רוטב מיונז, חזרת ועשבי תיבול: מנה מרשימה שתמיד נעים לראות על שולחן החג

5,503 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוף בקראסט מלח של שף עופר בן אור. צילום: שי גלבוע
עוף בקראסט מלח של שף עופר בן אור. צילום: שי גלבוע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראסט מלח

לרוטב (כמויות לפי הטעם)

אופן ההכנה

לקראסט מלח

1

מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת עיסה אחידה. עוטפים את העוף היטב בעיסה - מכסים את העוף באופן אחיד מכל הצדדים.

אפייה

2

מניחים את העוף על תבנית גדולה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה וחצי.

לרוטב

3

בזמן שהעוף בתנור מכינים את הרוטב - מערבבים את כל המרכיבים לרוטב סמיך וירוק.

להגשה

4

הגשה: שוברים את קראסט המלח ומגישים את העוף עם הרוטב.

הצעת הגשה

5

מומלץ להגיש לצד סלט עלים ירוק.