מתכון

עופיון ממולא בכבד אווז ופילה בקר

יואב שוורד מגיש מנה לארוחת החג עם יין, בקר, ערמונים ושפע מרכיבים חגיגיים נוספים שיוסיפו שמחה לשולחן החג

1,005 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עופיון ממולא בכבד אווז ופילה בקר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
עופיון ממולא בכבד אווז ופילה בקר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על להבה נמוכה ויוצקים לתוכה את שמן הזית. מטגנים את בצלי השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות למחבת ומאדים. מוסיפים את עלי התימין, המלח, הפלפל השחור הגרוס, קורט צ'ילי יבש ושום, ומערבבים כדקה. מוסיפים את נתחי פילה הבקר וכבד האווז.

2

יוצקים את הקוניאק למחבת. מטים בזהירות את המחבת לכיוון הלהבה - לא להיבהל, הקוניאק יידלק והמחבת תבער אך תכבה מיד. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עד צמצום היין (כ-5 דקות).

3

שופכים את התערובת לקערה, מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.

4

מחממים תנור ל-230 מעלות. ממלאים את העופיון בתערובת.

5

מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את שמן הקנולה (או שמן החמניות). מניחים את העופיון על צדו האחד. לאחר 3 דקות מניחים את העופיון על צדו האחר. עוטפים את העופיון בנייר אלומיניום ומעבירים אותו לתנור.

6

מוציאים את נייר האלומיניום לאחר 35 דקות ומשאירים את העופיון ללא כיסוי בתנור לעוד 12 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים.