החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת על להבה נמוכה ויוצקים לתוכה את שמן הזית. מטגנים את בצלי השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות למחבת ומאדים. מוסיפים את עלי התימין, המלח, הפלפל השחור הגרוס, קורט צ'ילי יבש ושום, ומערבבים כדקה. מוסיפים את נתחי פילה הבקר וכבד האווז.
2
יוצקים את הקוניאק למחבת. מטים בזהירות את המחבת לכיוון הלהבה - לא להיבהל, הקוניאק יידלק והמחבת תבער אך תכבה מיד. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עד צמצום היין (כ-5 דקות).
3
שופכים את התערובת לקערה, מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.
4
מחממים תנור ל-230 מעלות. ממלאים את העופיון בתערובת.
5
מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את שמן הקנולה (או שמן החמניות). מניחים את העופיון על צדו האחד. לאחר 3 דקות מניחים את העופיון על צדו האחר. עוטפים את העופיון בנייר אלומיניום ומעבירים אותו לתנור.
6
מוציאים את נייר האלומיניום לאחר 35 דקות ומשאירים את העופיון ללא כיסוי בתנור לעוד 12 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים.