כלים: קיסמי עץ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
לרוטב
אופן ההכנה
מילוי
1
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
2
מאדים את הבצל והשום בשמן ומסירים מהאש. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים.
3
ממלאים את העופיון בתערובת המילוי וסוגרים את פתח הבטן בקיסמי עץ, כך שהעור יכסה את כל הבשר.
4
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו את העופיונים.
רוטב
5
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל העופיונים. מכסים בנייר אפייה.
אפייה
6
אופים כ-40 דקות.
7
פותחים את הנייר, הופכים את העוף, מרטיבים ברוטב ושמים בגריל לכ-10 דקות עד להשחמה.
8
הופכים שוב ואופים 5 דקות נוספות עד להשחמה מכל הצדדים.
הגשה
9
מחלקים כל עופיון לשניים ומגישים חצי עופיון לכל מנה.