מתכון

עופיונים במרינדת ערק וזעתר

מתכון מקורי עם פטנט למנגל יום העצמאות

2,892 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עופיונים במרינדת ערק וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עופיונים במרינדת ערק וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

הסוד במתכון הפשוט הזה הוא שימוש בבריין (Brine), תמיסת מלח המרככת את הבשר ועוזרת לשמור על עסיסיותו.

סחוג
חצי קילו פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים מהעוקץ
שני צרורות כוסברה שטופה
שיני שום קלופות מראש אחד
כפית מלח
כפית פלפל גרוס
טוחנים את כל החומרים במטחנת בשר או במעבד מזון. אם משתמשים במעבד מזון מוסיפים מעט שמן קנולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריין

אופן ההכנה

1

מניחים את העופיונים בקופסה שתכיל אותם בנוחות.

2

מרתיחים את חומרי הבריין, מבשלים במשך שתי דקות ומורידים מהאש. מצננים.

3

שופכים את הבריין על העופות ומשלימים במים עד כיסוי העופות. מכסים ומניחים במקרר ללילה אחד עד שלושה לילות.

להגשה

4

מוציאים את העופות מהבריין, שוטפים אותם במים זורמים, מייבשים, ממליחים ומפלפלים.

5

עוטפים כל עופיון בנייר פרגמנט ולאחר מכן בנייר כסף. מניחים את העופות העטופים על גריל לוהט וצולים כשמונה דקות מכל צד.

6

מסירים את העטיפה וצולים עוד מספר דקות מכל צד, עד שהעור הופך זהוב ופריך.

7

מגישים עם ירקות צלויים מהגריל וסחוג (ראו מתכון למעלה).