מתכון

עלי גפן מותססים

התססה היא דרך מצוינת לשמר את עלי הגפן לאורך זמן ויש לה גם סגולות בריאותיות. לעלים המותססים טעם חמוץ-מלוח נהדר

1,246 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עלי גפן מותססים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עלי גפן מותססים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקפלים את העלים בקבוצות של 20 לאורכם ומניחים בצנצנת. מוסיפים מים ומלח, אוטמים היטב ומשהים 6 ימים בטמפרטורת החדר. העלים מוכנים לשימוש. מעבירים למקרר ושומרים עד חצי שנה.