מתכון

עלי גפן ממולאים באורז מלא וחמוציות מיובשות

מתכון לעלי גפן מנצחים

6,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
עלי גפן ממולאים באורז מלא וחמוציות מיובשות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עלי גפן ממולאים באורז מלא וחמוציות מיובשות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

שוטפים את האורז, כדי להוסיף לו לחות שתידרש לו לבישול העקיף בתוך העלים.

חמוציות מיובשות
כמה הן טעימות ויפות ואיך הן שחררו אותנו מהתלות הקבועה בצימוקים! כדאי לקנות חמוציות שיובשו ללא תוספת סוכר – הן גם הרבה יותר טעימות. החמוציות המיובשות (וגם הטריות, כמובן) מכילות מרכיבים המסייעים בשמירה על בריאות כלי הדם והראייה, ומסייעות במניעה ובטיפול בדלקות בדרכי השתן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לריפוד הסיר:

לבישול:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת מים זורמים. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים פטרוזיליה, נענע, חמוציות מיובשות, מיץ לימון ושמן זית, מערבבים, ממליחים ומפלפלים.

ממלאים ומבשלים:

3

שוטפים את עלי הגפן, כדי להיפטר מהמליחות, ומסננים.

4

פורשים עלה על משטח עבודה, כשצידו החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה), ומניחים כפית גדושה מהמלית במרכז העלה. מקפלים את החלק הרחב מעל, לאחר מכן את צידי העלה, ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. ממלאים באותו האופן את שאר העלים.

5

מרפדים סיר בינוני בעלי גפן (לא ממולאים), ומסדרים מעל את הממולאים בשכבה אחת צפופה. יוצקים בעדינות מים רותחים, מיץ לימון ושמן זית עד לכיסוי הממולאים. מניחים על הממולאים צלחת הפוכה, כדי שלא יצופו, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה ורבע.

6

טועמים ממולא אחד ובודקים שהאורז רך. אם האורז מעט קשה, מבשלים 15-10 דקות נוספות עד שהאורז מוכן, ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.

גיוונים

  • מחליפים את החמוציות באוכמניות מיובשות או בצימוקים.
  • מוסיפים למלית 2 כפות צנוברים קלויים קלות.