מתכון

לסיינה בי'אלזית: עלי מרוות ירושלים ממולאים

עלי מרוות ירושלים הם הראשונים להופיע בחורף, וניתן ללקט אותם מנובמבר עד מרץ באקלים של חורש לח

6,285 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לסיינה בי'אלזית - עלי מרוות ירושלים מבושלים בשמן זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו
לסיינה בי'אלזית - עלי מרוות ירושלים מבושלים בשמן זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו

צבע העלים ירוק עז והם מחוספסים ומזכירים את החספוס שיש על הלשון, ומכאן הם קיבלו בערבית את השם לסיינה (לסן = לשון). ברפואה הערבית העממית משתמשים בחליטת עלי מרוות ירושלים להקלה על מתח וחרדה וגם לטיפול בשיעול כרוני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

שמים את הבורגול בקערה ושופכים עליו מים חמים עד לכיסוי + 1/2 ס"מ ומשהים כ־20 דקות.

2

מסירים בעזרת סכין את גבעולי עלי מרוות ירושלים, הופכים כל עלה על משטח העבודה כשהחלק של העורקים פונה למעלה ומסירים בעזרת סכין את החלק הבולט מהעורק הראשי במרכז העלה. מרתיחים מים בסיר, זורקים אליו בכל פעם 3־4 עלים, חולטים כ־5 שניות ומעבירים לקערת מים עם קרח.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מכינים את המלית וממלאים

4

מערבבים את כל מרכיבי המלית למעט מיץ העגבניות, שמן הזית ועגבניות השרי. מניחים בקצה כל עלה כפית מלית כשהצד של העורקים פונה פנימה, מגלגלים וסוגרים (כמו עלי גפן) ומסדרים בתבנית בשכבה אחת. מוסיפים מיץ עגבניות ושמן זית. מסדרים את פרוסות עגבניות השרי מעל ומתבלים שוב במעט מלח ופלפל שחור. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30־25 דקות.