מתכון

ע'רייבה

שמן דקלים נותן כאן את הטעם האופייני לעוגייה ואת המרקם הנימוח. אם אתם נמנעים משומן זה אפשר להחליפו בחמאה

9,469 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
ע'רייבה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ע'רייבה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

גרסאות שונות של העוגייה הזאת קיימות ממרוקו ועד ללבנט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מעבדים שמן דקלים או חמאה עם אבקת סוכר במעבד מזון כמה שניות עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצה וחלמונים ומעבדים כמה שניות נוספות.

2

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים למעבד המזון ומעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק. מכסים ומעבירים את הבצק למקרר לשעה לפחות.

3

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 10־12 גרם כל אחד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ־3 ס"מ. נועצים פיסטוק במרכז כל כדור ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות. אופים את העוגיות 6־8 דקות עד שהן מתייצבות (ולא מזהיבות!). מצננים.