גרסאות שונות של העוגייה הזאת קיימות ממרוקו ועד ללבנט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
מעבדים שמן דקלים או חמאה עם אבקת סוכר במעבד מזון כמה שניות עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצה וחלמונים ומעבדים כמה שניות נוספות.
2
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים למעבד המזון ומעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק. מכסים ומעבירים את הבצק למקרר לשעה לפחות.
3
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 10־12 גרם כל אחד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ־3 ס"מ. נועצים פיסטוק במרכז כל כדור ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4
מחממים תנור ל־175 מעלות. אופים את העוגיות 6־8 דקות עד שהן מתייצבות (ולא מזהיבות!). מצננים.