הקסם הוא במרקם: מצד אחד קרמי, מצד שני מוצק דיו ואפשר להחזיק ביד בלי להתלכלך. מתכון של ה-Culinary Institute of America, בית הספר המפורסם ביותר לבישול בארצות הברית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לטמפ’ של 113 מעלות. מעבירים לקערה רחבה ומניחים להצטנן 20 דקות.
2
מרססים תבנית בספריי שמן
3
מערבבים את התערובת בכף עץ כ 5 דקות עד שהיא מתעבה ומרגישים התנגדות בבחישה. מעבירים לתבנית ומניחים לפאדג’ להתייצב שעות אחדות או לילה בטמפ’ החדר.
4
מקפיאים למשך 15 דקות (כדי להקל על החיתוך) וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר (בימים חמים שומרים במקרר).
גיוון:
אחרי שבוחשים את הפאדג‘ מוסיפים כוס פירות מיובשים קצוצים או כוס אגוזים קצוצים גס, או חצי-חצי.