מתכון

פאדג' שוקולד לבן עם בצק עוגיות

נשנוש קטן ומתוק - פאדג' שוקולד עשיר משובץ בבצק עוגיות מושחת

6,029 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פאדג' שוקולד לבן עם בצק עוגיות
פאדג' שוקולד לבן עם בצק עוגיות
  • תבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ (או תבנית חד-פעמית בגודל דומה)
  • 30 דקות עבודה +6 שעות במקרר
  • קל
  • מתכונים לילדים
  • כשר

גיוונים: מחליפים את בצק העוגיות ב-2 כוסות של תוספות אחרות למשל תערובת של פיסטוקים קלויים מומלחים וחמוציות, אגוזים קלויים ומומלחים, שברי עוגיות וכו'.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק עוגיות:

לפאדג':

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית תנור או מגש גדול בנייר אפייה.

מכינים בצק עוגיות:

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים מחית וניל וחלב ואחריהם קמח ומלח. ממשיכים לערבל עד שהקמח נטמע כמעט לחלוטין בבצק. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים עד שהם מתפזרים בבצק.

3

משטחים את התערובת בתבנית בעזרת האצבעות לעובי של כ-1 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהיא מתקשה.

4

‏חותכים את הבצק הקר לריבועים בגודל 1 ס"מ ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.

מכינים את הפאדג':

5

מרפדים תבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ בנייר אפייה.

6

‏מניחים את כל החומרים בקערה חסינת חום ומחממים על בן מארי, על להבה נמוכה, או במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מסירים מהכיריים.

7

‏מערבבים כשלושה רבעים מקוביות הבצק הקפוא לתוך תערובת הפאדג' ויוצקים לתבנית המשומנת. מפזרים למעלה את יתרת הבצק, משטחים בעדינות ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות עד שהפאדג' מוצק לחלוטין.

8

‏מחלצים את הפאדג' מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל 2 ס"מ ומגישים קפוא. שומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש.