מתכון

פאדג' שוקולד

מתכון לפאדג' שוקולד עשיר של השפית לירז שדה

735 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פאדג' שוקולד של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
פאדג' שוקולד של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס הפאדג'

לציפוי

לעיטור

אופן ההכנה

לבסיס הפאדג'

1

מערבבים היטב בקערה את כל החומרים היבשים. מעבירים את כל הנוזלים, למעט האספרסו, לקערת מיקסר ומקציפים.

2

מוסיפים את הנוזלים מקערת ההקצפה לקערת החומרים היבשים. מערבבים, ומוסיפים בהדרגה תוך ערבוב את האספרסו. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20-15 דקות. מצננים.

לציפוי

3

מקציפים את החמאה בקערת מיקסר עם וו בלון עד שהיא בהירה ואוורירית. מוסיפים את החלמון והווניל וממשיכים להקציף. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר.

4

ממסים את הנס קפה בכפית מים חמים ומוסיפים לבלילה. ממסים את השוקולד בבן מארי (המסה מעל אדים בסיר כפול). מוסיפים את השוקולד המומס לבלילה. מערבבים ויוצקים את הציפוי על הפאדג'. מכניסים לקירור לחצי שעה לפחות, עד שהציפוי מתייצב.

טיפ

5

העוגה טעימה יותר כאשר מגישים אותה בטמפרטורת חדר.

הצעת הגשה

6

פורסים את העוגה או לחלופין קורצים עיגולים קטנים יותר (מהשאריות אפשר להכין כדורי שוקולד). מוסיפים תותים חתוכים, פירות יער, אננס או קיווי.