החומרים טבלת מידות ומשקלות
למחית:
לתבשיל:
אופן ההכנה
מכינים את המחית
1
כותשים את החומרים במכתש ועלי למחית גסה.
מכינים את המנה
2
מחממים שמן בווק ומוסיפים את המחית. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כדקה וחצי.
3
מוסיפים פרוסות בשר ומטגנים אותן קלות במחית 3-2 דקות על להבה נמוכה-בינונית עד שהן נספגות במחית ומפרישות מעט נוזל. אם משתמשים בחציל תאי, מוסיפים אותו יחד עם הבשר.
4
מוסיפים רוטב צדפות ורוטב דגים וממשיכים לערבב כ-3-2 דקות על להבה נמוכה-בינונית עד שהרטבים נספגים במחית ובבשר. מקפידים לערבב כדי שהמחית לא תישרף.
5
מוסיפים 1/4 כוס ציר עוף, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות עד שהבשר חצי מבושל (אם משתמשים בחציל ערבה, מוסיפים אותו עם הציר).
6
מוסיפים את יתרת ציר העוף, סוכר ופלפל שחור ומגבירים את הלהבה. מבשלים 5-4 דקות עד שהבשר מבושל ורך והחצילים רכים אך עדיין נגיסים מעט.
7
כדקה לפני שמכבים את האש מוסיפים ריחן ומערבבים כ-15 שניות.
8
מגישים על אורז לבן.