מתכון

פאלאק פניר: תבשיל תרד עם גבינת פניר

אלעזר אסטיוקר מגיש את התבשיל ההודי האולטימטיבי, שיצית זכרונות נושנים בקרב תרמילאים לשעבר

10,875 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
פאלאק פניר - תבשיל תרד עם גבינת פניר של אלעזר אסטיוקר. צילום וסטיילינג: דניאל לילה
פאלאק פניר - תבשיל תרד עם גבינת פניר של אלעזר אסטיוקר. צילום וסטיילינג: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למחית תרד

לרוטב

אופן ההכנה

למחית תרד

1

חולטים את התרד במים חמים כעשר דקות ומעבירים אותו למי קרח. מניחים לתרד להצטנן וטוחנים אותו בבלנדר למחית. מוסיפים בהדרגה את הפלפל והג'ינג'ר וממשיכים לטחון עד לקבלת מחית.

לרוטב

2

מחממים את הגי (החמאה המזוקקת) במחבת על להבה נמוכה ומוסיפים את זרעי הכמון. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ וקוביות העגבנייה וממשיכים לטגן. לבסוף מוסיפים את הכורכום ומבשלים הכל יחד מספר דקות.

3

מוסיפים לתערובת את התרד הטחון ואת המים, מתבלים בגארם מסאלה וממשיכים לבשל תוך ערבוב. מוסיפים מעט מלח ולקראת סיום הבישול מוסיפים את גבינת הפניר.