מתכון

פאני פורי: כדורי בצק מטוגנים

נהוג להגיש את הפאני פורי במלית תפוחי אדמה וחומוס

28,063 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פאני פורי-כדורי בצק מטוגנים של נורית הרץ ואיתי אפרת. צילום: רמי זרנגר
פאני פורי-כדורי בצק מטוגנים של נורית הרץ ואיתי אפרת. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה סולת, שמן, סודה לשתייה ומלח. בעזרת האצבעות מטמיעים את השמן בסולת. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

2

מתחילים ללוש ולהוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה. מוסיפים כל פעם כף או שתיים של מים וממשיכים ללוש. הבצק צריף לצאת גמיש, לא רך מדי ולא קשה מדי. מכסים את הבצק במגבת לחה ומשהים ל-30-60 דקות בטמפרטורת החדר.

3

לשים שוב את הבצק. ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. מניחים חלק אחד על משטח העבודה ואת השניים הנוספים משאירים מתחת למגבת.

4

מרדדים עיגול גדול ודק, חלק וללא סדקים. כשמרימים אותו עם המערוך הוא צריך להתרומם מהמשטח בלי בעיה. יש להקפיד על עובי שווה של הבצק, אחרת הפורי לא יתנפחו בשמן.

5

קורצים עיגולים עם קורצן עוגיות קטן. מסירים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

6

מחממים שמן לטיגון עמוק. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 180-190 מעלות ולא יותר. זורקים פנימה חתיכה קטנטונת של בצק - אם היא מתרוממת מיד וצפה, השמן חם מספיק. מכניסים כמה יחידות פורי לשמן הרותח, הפורי אמור להתנפח מיד. לא להכניס יותר מ-4-5 יחידות בו זמנית כדי לא לקרר את השמן. מטגנים עד שמתקבל צבע זהוב יפה.

7

מוציאים מהשמן ומניחים נייר סופג.

8

שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

להגשה

9

הוג להגיש את הפאני פורי במלית תפוחי אדמה וחומוס (אלו צ'אנה, ראו מתכון). מנקבים את הכדורים המטוגנים בחלקם העליון בקוטר 3 ס"מ או יותר, ממלאים בכף מלית, ומעליה מוסיפים צ'אטני.