מתכון

פארידה עם מנגולד וגרגירי חומוס

ארוחה שלמה בסיר אחד. תבשיל דגים שממלא את הבית בריח שגורם לרצות לצלול הישר לתוך הסיר

1,402 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פארידה עם מנגולד וגרגירי חומוס של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פארידה עם מנגולד וגרגירי חומוס של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים ומניחים במסננת שעה, להגרת הנוזלים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד הזהבה קלה. מוציאים מהסיר מחצית מכמות הבצל ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר עם הבצל את החומוס וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כמה דקות. מוסיפים את כל התבלינים מלבד כפית המלח וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים.

3

מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה.

4

מכניסים לסיר את חתיכות פילה הפרידה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

5

בינתיים, מסירים בסכין את הגבעולים הלבנים של המנגולד (משתמשים רק בעלים הירוקים). חולטים את עלי המנגולד במים רותחים, מעבירים לדקה למי קרח על מנת לעצור את הבישול ומיד מניחים במסננת כשעה, כדי שיגירו את כל הנוזלים.

6

מוסיפים את עלי המנגולד החלוטים ואת כפית המלח לסיר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים את שארית הבצל המטוגן ומערבבים.