טיפ: את הסירופ הנותר אפשר לשמור במקרר לפעם הבאה או להכנת כבדי עוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יין
אופן ההכנה
מכינים רוטב יין
1
מבשלים יין, ציר בקר וסוכר בבישול איטי על להבה בינונית-נמוכה כשעה או עד שמצטמצם בחצי ומתקבל מרקם של סירופ.
מכינים את המנה
2
צורבים כבדי עוף במחבת חמה עם שמן זית 3 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה (הפנים יהיה עדיין ורוד). מוסיפים שמנת, מרתיחים ומצמצמים 5-3 דקות עד שהשמנת מסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3
בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
4
מוסיפים את הפסטה ו-1/2 מכמות הסירופ למחבת עם כבדי העוף ומערבבים בזהירות, כדי לא לפגוע במרקם של הכבדים. כשהרוטב מתאחד טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים פרמזן. מעבירים לצלחות אישיות ומגישים.