מתכון

פוּלצִ’ינֶלָה

מדובר בפסטה עם כבדי עוף נימוחים ברוטב שמנתי, מתקתק ומתחנף

10,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פוּלצִ’ינֶלָה של שף שלומי סלומון. צילום: דניאל לילה
פוּלצִ’ינֶלָה של שף שלומי סלומון. צילום: דניאל לילה

טיפ: את הסירופ הנותר אפשר לשמור במקרר לפעם הבאה או להכנת כבדי עוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב יין

אופן ההכנה

מכינים רוטב יין

1

מבשלים יין, ציר בקר וסוכר בבישול איטי על להבה בינונית-נמוכה כשעה או עד שמצטמצם בחצי ומתקבל מרקם של סירופ.

מכינים את המנה

2

צורבים כבדי עוף במחבת חמה עם שמן זית 3 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה (הפנים יהיה עדיין ורוד). מוסיפים שמנת, מרתיחים ומצמצמים 5-3 דקות עד שהשמנת מסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3

בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

4

מוסיפים את הפסטה ו-1/2 מכמות הסירופ למחבת עם כבדי העוף ומערבבים בזהירות, כדי לא לפגוע במרקם של הכבדים. כשהרוטב מתאחד טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים פרמזן. מעבירים לצלחות אישיות ומגישים.