שף אבי לוי: "פוזילי היא הפסטה האהובה עליי, אימא שלי הייתה מכינה אותה עם רוטב פשוט של עגבניות ושום. אני החלטתי לעטוף אותה ברוטב שמבוסס על מטבוחה מסורתית".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבוחה
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים שום מעל אש בינונית שום כ־2 דקות להזהבה.
2
מוסיפים קוביות עגבנייה ומבשלים כ־20 דקות עד שהן מתרככות ומתמוססות, מערבבים כל 3 דקות.
3
מוסיפים רצועות מ־2 פלפלים קלוים, מלח ופלפל שאטה. מבשלים 20־35 דקות מעל אש נמוכה (מטרת השלב הזה של הבישול היא לצמצם את הנוזלים. אם יש לכם זמן, בשלו יותר - כך הטעמים יתעצמו). טועמים ומתקנים תיבול.
4
מעבירים למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני לרוטב חלק. מעבירים למחבת רחבה ומחממים מעל אש נמוכה.
5
מבשלים את הפוזילי לפי הוראות היצרן.
6
מסננים את הפסטה, מנערים את המסננת, מעבירים למחבת עם הרוטב ומקפיצים כחצי דקה עד שהפסטה נעטפת ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה מרכזית (או לצלחות אישיות), מניחים מעל כמה שיני שום קונפי, רצועות פלפל קלוי וקרעי מוצרלה.