מתכון

פויקה בניחוח איטלקי

המנה הזו של מסעדת "פרנצ'ס'קה" נבנתה על בסיס חומרי גלם שזמינים בכל מטבח ביתי עם נגיעות איטלקיות קלות

2,948 בשלנים התעניינו במתכון זה
פויקה בניחוח איטלקי. צילום: דניאל לילה
פויקה בניחוח איטלקי. צילום: דניאל לילה

החיטה סופגת את טעמי הרוטב וכך גם קרעי הפסטה, שמוסיפים עוד מרקם מעניין למנה. אם אין לכם זמן להכין קרעי פסטה, מוסיפים עלי לזניה יבשים שבורים גס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות הקלויים

לתבשיל

לקרעי פסטה

להגשה

אופן ההכנה

קולים את הירקות

1

קולים פלפלים ועגבניות על גחלים עד שהקליפה משחירה. מצננים, קולפים וחותכים גס.

מכינים את התבשיל

2

מחממים פויקה עם שמן זית ומאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי 5 דקות לריכוך ראשוני.

3

מקמחים את הבשר, מוסיפים לסיר ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב.

4

מוסיפים שום ו- 3/4 כוס יין ומבשלים עד שהיין מצטצמם לחצי הכמות המקורית. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, תערובת פילדלפיה וכמון ומוסיפים את הירקות הקלויים. מסננים את החיטה ומוסיפים גם אותה. מבשלים שעה וחצי-שעתיים על חום נמוך (על גחלים).

בזמן שהפויקה על האש מכינים קרעי פסטה

5

מערבבים קמח עם ביצה ומוסיפים בהדרגה מים ( 1/4 כוס לכל היותר), מוסיפים קורט מלח ושמן זית ומעבדים עד לקבלת בצק במרקם קשיח. נותנים לו לנוח 30 דקות.

6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ וקורעים לרצועות גסות או חותכים בסכין. מוסיפים לתבשיל לכמה דקות לפני ההגשה.

מגישים

7

טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים כוסברה ומגישים.