מתכון

פונדנט שוקולד ושמן זית

פונדנט זקוק להמון שומן כדי לשמור על המרקם הרך והלח שלו. למשבצת הזאת נכנס שמן הזית, שמחליף בהצלחה את החמאה

3,717 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פונדנט שוקולד ושמן זית. צילום: בן יוסטר
פונדנט שוקולד ושמן זית. צילום: בן יוסטר

האתגר: להכין קינוחים טעימים ואלגנטיים בלי חלב ובלי תחליפים.
השף: דודו ביטון ממלון "המלך דוד" בירושלים. השיטה: שימוש בשמן זית עדין ופירותי על תקן מרכיב השומן במנה. התוצאה: קינוחים קלילים ומלאי שיק עם רמז עדין של שמן זית, שעושה להם רק טוב.

שימו לב,העוגה זקוקה למספר שעות התייצבות במקרר 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד עם שמן על בן מארי ומערבבים לקבלת מסה אחידה.

2

שמים ביצים, קמח וסוכר בקערת מעבד מזון ומערבלים לתערובת אחידה. מסננים את התערובת לתוך השוקולד המומס בעודו חם ומערבבים.

3

מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לקוקוטים משומנים עד 2/3 גובהם. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ואפשר למשך הלילה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים כ-10-8 דקות עד שהעוגות נראות יציבות בחלקן העליון אך עדיין רכות בחלקן הפנימי. מגישים מייד.