מתכון

פונצ'קי גאורגי ממולא בקרם פטיסייר

כך חוגגים את חנוכה בגרסה הגיאורגית: מכינים פונצ'קי, סופגניות עממיות במילוי קרם פטיסייר שמשדרג את הכל

16,065 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פונצ'קי גיאורגי. צילום: מורן ג'ינו
פונצ'קי גיאורגי. צילום: מורן ג'ינו

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת שנספגת בסופגניות קרם החלב. יש לטגן בשמן חצי עמוק עם כ- 2 כוסות שמן במחבת בינונית ולשמור על אש בינונית במהלך הטיגון.

מתכון של מסעדת טש וטשה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

לטיגון

לבזיקה

אופן ההכנה

1

לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה, ואת המלח וגרידת הלימון מוסיפים לקראת הסוף).

2

מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.

3

בינתיים מכינים קרם חלב: מערבבים יחד בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקורנפלור מחממים את החלב בקלחת וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים, מערבבים ומחזירים הכל לקלחת. מערבבים על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה. מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.

4

מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ. קורצים עיגולים (את השאריות אוספים לכדורים), משטחים קלות ומניחים בערך כפית גדושה מהמלית. סוגרים למעין צורת פרח, מכסים ומשהים כ-10 דקות.

5

בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה. הופכים (שהסגירה תהיה כלפי מטה), משהים שוב כ-10 דקות ומטגנים (מתחילים עם הצד של הסגירה) עד הזהבה משני הצדדים.

6

מיד כשמוציאים מהשמן מניחים על נייר סופג, בוזקים סוכר ונהנים מסופגניות מושלמות לחנוכה.