מתכון

פופקורן עם חמאות מתובלות

החמאות המתובלות מאפשרות חוויה מעט שונה מזו שבקולנוע. קצת חריפות ועושר תבלינים עושים לפופקורן נפלאות

5,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פופקורן עם חמאות מתובלות. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
פופקורן עם חמאות מתובלות. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

גם את ההתקבצות הגברית מול משחקי המונדיאל אפשר להפוך לחגיגה גסטרונומית קטנה. היכונו למשחק הגמר.

תקופת המונדיאל מקבצת את הגברים מול הטלוויזיה. בדרך כלל מפגשים כאלה לא מזמנים יצירתיות והשקעה קולינרית — תנו להם שקית גרעינים ושישיית בירות, וקיבלתם בנים מרוצים. אבל אם כבר להעסיק את הפה במשך 90 דקות לפחות, אז למה לא להכניס את כולם לאווירת כדורגל עם משטח דשא מלאכותי במקום מפה?
לרגל משחקי המונדיאל, ובמיוחד משחק הגמר המחכה בפתח, החלטנו לבנות תפריט מיוחד עבור הערבים רוויי הטסטוסטרון האלה, עם רגעי שיא, בהם צריך לחטוף איזה פולקע בשביל לחגוג, ורגעי משבר, בהם צריך משהו מתוק ומנחם. ולא שכחנו ערמת פופקורן להפגת המתח.
מומלץ להשתמש בפופקורן בטעם טבעי (להכנה במיקרוגל או כמו פעם בסיר גדול על הגז). החמאות המתובלות מאפשרות חוויה מעט שונה מזו שבקולנוע. קצת חריפות ועושר תבלינים עושים לפופקורן נפלאות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת צ'ילי וג'ינג'ר:

לחמאת עשבי התיבול:

אופן ההכנה

1

בוחרים את החמאה שרוצים.

2

ממיסים את כל המרכיבים בסיר קטן על אש נמוכה. לחמאת עשבי תיבול – מסננים (מועכים את התערובת כנגד המסננת, עד שרק החתיכות הגדולות נשארות מאחור). שופכים על הפופקורן.