מתכון

פוקאצ’ה אוורירית עם פלפל אדום ללא גלוטן

המתכון הזה נוצר כשתמי החליטה לנסות את הפוקאצ’ה המפורסמת של ג’וליאנו בוג’יאלי, אבל נתקעה בלי קמח רגיל בבית

1,078 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
פוקאצ’ה אוורירית בלי גלוטן עם פלפל אדום של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
פוקאצ’ה אוורירית בלי גלוטן עם פלפל אדום של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

היא אלתרה גרסה עם גרעיני חמנייה וקמחים נטולי גלוטן. התוצאה היתה כל כך טעימה, שעד היום היא לא ניסתה את המתכון המקורי.

לגרסה הזו דרושים סיבי פייברקס: סיבים תזונתיים שמופקים מסלק סוכר. גלוטןהם סופחים נוזלים, קושרים את הבצק ומעניקים לו גמישות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים לתבנית בגודל 40X30 ס”מ:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

יוצקים מים, סיבי פייברקס, חלבונים, שמן זית, סוכר ומלח לקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים עד שמתחיל להיווצר קצף.

2

מערבבים בקערה נפרדת את יתר חומרי הבצק, מוסיפים למיקסר ולשים במהירות נמוכה 10 דקות.

3

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו

4

חובטים בבצק כמה פעמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים בכף שמן זית ומניחים את הבצק. משטחים את הבצק בידיים משומנות, מכסים ומניחים ל 30-20 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.

מכינים את הציפוי ואופים:

5

מערבבים פלפל אדום עם אורגנו ו-2 כפות שמן זית.

6

מחממים תנור ל 170 מעלות.

7

יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות וממלאים בתערובת הפלפלים. מזלפים על הבצק את יתר שמן הזית.

8

אופים 30 דקות עד הזהבה.