היא אלתרה גרסה עם גרעיני חמנייה וקמחים נטולי גלוטן. התוצאה היתה כל כך טעימה, שעד היום היא לא ניסתה את המתכון המקורי.
לגרסה הזו דרושים סיבי פייברקס: סיבים תזונתיים שמופקים מסלק סוכר. גלוטןהם סופחים נוזלים, קושרים את הבצק ומעניקים לו גמישות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים לתבנית בגודל 40X30 ס”מ:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
יוצקים מים, סיבי פייברקס, חלבונים, שמן זית, סוכר ומלח לקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים עד שמתחיל להיווצר קצף.
2
מערבבים בקערה נפרדת את יתר חומרי הבצק, מוסיפים למיקסר ולשים במהירות נמוכה 10 דקות.
3
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו
4
חובטים בבצק כמה פעמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים בכף שמן זית ומניחים את הבצק. משטחים את הבצק בידיים משומנות, מכסים ומניחים ל 30-20 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
מכינים את הציפוי ואופים:
5
מערבבים פלפל אדום עם אורגנו ו-2 כפות שמן זית.
6
מחממים תנור ל 170 מעלות.
7
יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות וממלאים בתערובת הפלפלים. מזלפים על הבצק את יתר שמן הזית.
8
אופים 30 דקות עד הזהבה.