מתכון

פוקאצ’ה אנטיפסטי

פוקאצ’ה קלאסית עם תוספת מיוחדת של מרקמים וצבעים

8,945 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פוקאצ'ת אנטיפסטי של אדי מזרחי. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
פוקאצ'ת אנטיפסטי של אדי מזרחי. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים דקה לאיחוד.

2

מוסיפים מים בהדרגה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודביק (לא להתפתות להוסיף קמח).

3

מוסיפים מלח ושמן ולשים 2 דקות נוספות.

4

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים בעדינות למעין כדור מאוד רך.

5

מעבירים לקערה משומנת ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף ל-12 שעות.

מכינים את הטופינג

6

מחממים תנור במצב גריל לטמפ’ מכסימלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7

מערבבים עגבניות וחצילים עם שמן זית עד שהירקות נעטפים בשמן ומניחים בתבנית.

8

צולים 7-5 דקות עד שהחציל מזהיב בחלקו העליון. הופכים וצולים עוד 7-5 דקות עד שהצד העליון שוב מזהיב. מצננים.

מתפיחים את הבצק, מרכיבים את הפוקאצ’ות ואופים

9

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים ומתפיחים שעה.

10

מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורה אובאלית בגודל 15×30 ס”מ ועובי 1 ס”מ ומניחים בתבניות. מפזרים גבינת פטה.

11

אופים כ-6 דקות עד שהבצק מתייצב ומזהיב מעט. מוציאים את התבניות מהתנור, מניחים על כל פוקאצ’ה 2 סירות חציל ו-5 עגבניות ואופים 7-6 דקות עד שהפוקאצ’ה מזהיבה.

12

מוציאים מהתנור ומברישים את השוליים בשמן זית. ממפזרים מעל גבינת פקורינו ומגישים מייד.

מחליפים את החציל והעגבניות בכל ירק שרוצים (את כולם עוטפים בשמן זית ואופים מראש). הצעות לשילובים: קוביות בטטה ובצלים סגולים/לבבות ארטישוק ושומר/זוקיני/פטריות שמפיניון ובצלי שאלוט חצויים.